Monday, 15 July 2013

Status Halal Shaklee..Halal ker?

Sebelum mengamalkan supplemen Shaklee ni, saya ada juga ambil vitamin lain yang dibeli dari farmasi. Masa tu tawakal je la halal ke tak sebabnya semua vitamin pun mana ada status halal..itu pun beli 3 vitamin jer B complex, vitamin C & EPO.

Tapi saya confident dengan supplemen Shaklee ni sebab ianya adalah halal. So, memang stop la dengan vitamin2 beli kat farmasi ni.

Untuk pengetahuan semua, status Halal Shaklee dikeluarkan oleh Islamic Services of America I.S.A. Sijil halal ini diperbaharui setiap tahun. 


Sijil Halal Shaklee Yang Terbaru Bertarikh 06 Februari 2013


Kenapa bukan JAKIM yang keluarkan status halal?

Mesti ramai yang tertanya-tanya kan...Untuk makluman semua, JAKIM mengeluarkan sijil halal ke atas produk keluaran Malaysia. Dan di luar negara, kebanyakannya negara yang mempunyai penduduk Islam mempunyai badan-badan sendiri untuk mengeluarkan status halal.

So, tak perlu ragu-ragu kerana ISA-Islamic Services of America adalah badan yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh tengok kat Portal Rasmi Halal Malaysia.  Klik link tersebut untuk lihat.






Berminat untuk dapatkan suplemen Shaklee? Boleh hubungi:
SMS/Whatsapp: 012-2229578 atau emel ke momsbeautycatalog@gmail.com


Klik LIKE FB page Moms Beauty Catalog untuk dapatkan info & promosi terkini produk Shaklee 


Related Posts by Categories



0 comments :

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy