Saturday, 11 January 2014

11 Sebab Anda Perlu Jatuh Cinta Dengan Alfafa

 Bismillahirrahmanirrahim.

 Rugi..rugi sape yang belum cuba Alfafa Shaklee ni. Ramai dah wanita yang makan Alfafa dan laki ada jugak yang makan. Lepas baca info kat bawah ni..konfem rembat terus 6 botol..dapatla free lagi 1 botol. Jom kita baca kat bawah ni.








Khasiat Alfafa Shaklee


1. Ia merendahkan kolesterol. Dalam beberapa kajian , alfalfa suplemen mengurangkan tahap kolesterol darah, terutamanya untuk individu dengan jenis tertentu kolesterol tinggi dikenali sebagai jenis II hyperlipoproteinemia . Nampaknya bahawa serat dan bahan kimia dalam alfalfa berpegang kepada kolesterol, supaya ia tidak tinggal di dalam darah supaya ia tidak boleh disimpan pada dinding saluran darah. Malah yang lebih menarik adalah bahawa ia seolah-olah untuk menurunkan kolesterol tidak baik ( LDL) manakala meninggalkan kolesterol baik ( HDL) semata-mata.



2. Mengandungi enzim penting yang diperlukan dengan cekap mencerna makanan 

  • Lipase- pemisahan lemak,
  • Amilase - bertindak ke atas kanji
  • Coagulase - coagulates atau pembekuan darah
  • Emulsin - bertindak apabila gula
  • Invertase - menukarkan tebu untuk dekstrosa 
  • Peroxidate - pengoksidaan kesan darah, jeli bentuk sayur-sayuran
  • Protase  - Pectinase digests protein)



3. Alfalfa adalah membantu pencernaan - klorofil, enzim, mineral, vitamin semua membantu proses penghadaman dan membantu merangsang selera makan. 8 enzim ini penting membantu dalam mencerna semua 4 kelas makanan: protein, lemak , kanji dan gula.



4. Membantu penyembuhan ulser peptik - Mengandungi Vitamin U, vitamin yang terdapat dalam sayur-sayuran hijau. Ia digunakan dalam rawatan ulser peptik, kolitis, dan gastritis dan mempunyai kesan ke atas yg mengeluarkan , fungsi asid -membentuk, dan enzim saluran usus *. Vitamin U berkesan sembuh 80% daripada ulser peptik daripada mereka yang diuji di Stanford University, (seperti yang dinyatakan dalam "Penyembuhan Rumput Alam ".



5. Membantu buah pinggang dalam memerangkap badan cecair berlebihan dan mengawal usus - Bahan kimia dalam alfalfa mempunyai sifat diuretik ringan , yang boleh menggalakkan kehilangan air dari badan. Oleh itu, alfalfa boleh melegakan bengkak disebabkan oleh pengumpulan air yang berlebihan.



6. Membantu tubuh melawan jangkitan - Klorofil dalam alfalfa membangun halangan yang berkesan terhadap serangan bakteria oleh kesan rangsangan kepada pertumbuhan tisu perantara dan tisu granulation.



7. Alfalfa mempunyai sejarah yang panjang berkaitan manfaat kesihatan. Sesetengah menganggapnya Superfood - AL -FAL -FA makna bapa semua makanan. Mereka begitu yakin bahawa ia adalah memberi manfaat kepada kesihatan dan kekuatan badan.



8. Alfalfa kaya dengan vitamin:

  • Vitamin A - untuk penglihatan dan penting untuk kesihatan mata. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan
  • Vitamin E- melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan pencemaran udara matahari ,  kesihatan kardiovaskular dan otot dan fungsi imun yang bertambah baik , merendahkan nada otot di dalam badan , membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding saluran darah, termasuk dinding kapilari . 
  • Vitamin U - menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi peptik ulcers.
  • Vitamin B6- membantu asimilasi makanan dan protein dan metabolisme lemak , merendahkan saraf dan kesihatan kulit , membantu mengawal loya symptoms.
  • Vitamin K- penting untuk pembekuan darah; penting dalam fungsi hati ; mungkin boleh menyumbang kepada daya hidup . 
  • Vitamin D - mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu perlu bagi pembentukan yang betul gigi dan tulang yang kuat dan sihat.



9. Alfalfa kaya dengan mineral

  • Kalsium- membina dan mengekalkan tulang dan gigi , membantu darah beku , membantu dalam daya hidup dan daya tahan ; mengawal rentak jantung, melegakan nerves.
  • Iron - diperlukan dalam pembuatan hemoglobin ; membantu membawa oksigen dalam blood.
  • Manganese -adalah jejak elemen yang dianggap terlibat dengan penggunaan badan karbohidrat dari makanan. Ini membantu tahap gula dalam darah yang lebih rendah alfalfa . Kerana alfalfa boleh memberi kesan menurunkan gula darah, alfalfa boleh meningkatkan keberkesanan ubat yang digunakan untuk merawat kencing manis
  • Kalium - perlu bagi nada normal otot , saraf, jantung dan tindakan enzim reaksi ; digests fats.
  • Phosphorus - diperlukan untuk tulang dan gigi struktur biasa. Saling berkaitan dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan khasiat tissue.
  • Chlorine  ( klorida) - elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal lemak , gula dan kanji metabolism.
  • Sodium - mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan; meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah ; mengaktifkan limpa , usus dan fungsi perut .
  • Silicon Magnesium - membantu badan untuk menangani sembelit; steadies saraf ; mempunyai kesan perlindungan pada kulit dan badan; merangsang fungsi otak.



10. Alfalfa adalah tinggi dalam protein - Alfalfa mempunyai 18.9 % berbanding dengan daging lembu 16.5 %, susu 3.3% dan telur 13.1 %. ( Otot terdiri daripada protein dan kekurangan ia menyebabkan keletihan dan rasa lemah. )

11. Kehamilan dan Laktasi Pemulihan - sebagai penggalak susu

Haa..dah tau rahsia Alfafa kan?..apalagi bolehla borong banyak2..kongsi2 kebaikan Alfafa ni dengan mak, adik, kakak. rakan2 ofis, sedara mara dll.
*Promosi Buy 6 Free 1 hanya sah sehingga 31hb Januari sahaja.







Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Related Posts by Categories



0 comments :

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy