Friday, 19 September 2014

Kenapa Collagen Powder Shaklee hanya ada di Malaysia

Bismillahirrahmanirrahim... 

 Salam Jumaat semua..mengupdate entry ini di pejabat hari ini. Saja nak share benda baik di hari baik...iaitu Shaklee Collagen Powder. Saya pilih kolagen Shaklee berbanding jenama lain ini sebab dah rasa kesannya seawal tiga hari sahaja ..kulit lebih cerah dan tak berminyak...mekap pun tahan lama walaupun dah berpanas kat luar..Sebelum ni pernah try brand lain...tapi dah makan banyak peket tapi kesan so-so jer..stop sebab takut effect benda lain...almaklum masa tu baru kahwin dan tak mengandung2 walaupun dua2 keturunan memang takde masalah dan husband pun tak merokok. Lepas berhenti 2-3 bulan baru dapat mengandung..tak tahulah kann sebab tu ker atau memang rezeki lambat..wallahu alam. nak tahu maklumat  pasal kolagen yang saya makan tu pun..tak banyak..baik stop takut lagi banyak side effect.





Kalau nak tahu..beruntung nya wanita2 di Malaysia kerana ada produk kolagen yang berkualiti premium yang hanya di pasaran Malaysia Sahaja..kat negara pengeluar US sendiri pun belum lagi di pasarkan..Nak tahu tak kenapa?
Ummu dapat tahu info ni dari mama @ kak cery
Dia dapat info ni semasa di Global Conference Shaklee di US, distributor Shaklee US jeles sebab kat sana tiada SCP..

Ini explanation ringkas oleh kak cery

" Kalau i nak terangkan panjang lebar la pulak.. Saya ringkaskan macam ni lah .. Ini berdasarkan apa yang faham lah..hihi... Ada banyak sebab,faktor dan kriteria kenapa Collagen Powder hanya ada di Malaysia.

Macam yang saya cerita sbelum ni, Shaklee akan buat kajian (R&D ) dahulu sebelum keluarkan satu-satu produk... bertahun ye....bukan main bancuh bancuh dan tempek label sahaja. Kajian untuk produk dihasilkan dibuat berdasarkan beberapa faktor contohnya siapa yang perlukan,apa bahan2 yg digunakan.bahan tu pulak berbahaya ke tidak, tempat untuk dipasarkan kena kaji gak.. kat negara mana, iklim negara,keperluan masyarakat,...and lots more factor kene amik kira..,, packaging pun tak sama untuk setiap negara.. Contoh mcm nutriferon dlm bntuk powder kat malaysia . kat sana dalam bentuk tablet...pastu packaging kat US botol besar2 tau.. teringat aritu produk Vitalea besar sungguh botol. Canister performance drink pun besar.. maybe market sana diorang suke botol besar2... kat Malaysia ni suka botol kecik2..hihi.. pastu kene ingat cuaca kat Malaysia tak sama mcm kat US,,, kulit org asia pun tak sama dengan kulit matsaleh... itu belum sentuh rules dan regulation KKM.. kementerian kesihatan malaysia.. .mesti halal.. bukan boleh main pek gitu jer,.jadi special untuk malaysia okay.... sbb tu team US kene pastikan produk yg dihasilkn utk org malaysia comply dgn regulation KKM malaysia..


Ketika NC di Malaysia bulan Jun lepas, ada saya tanya dengan Roger,. I tanya kenapa vitalizer gold ada kat US.. takde kat Malaysia.. smart tau packaging diorang.. 4 jenis vit dalam satu pek.. Roger ckp..byk faktor kene amik kira.. bukan boleh main terus antar kontena produk kat Malaysia..kene comply rules .. sbb certain negara tak benarkan pack byk jenis vitamin dalam satu pek...pastu teringat gak time borak2 lunch session dgn MOM2 kat US.. diorang pun takde cinch tea mcm kita.. cinch tea diorang flavor promegranet kalo tak silap I.. eh panjang lagi lak kalao nak cite.... Nantilah cerita lagi pasal ni "

So..dah tau kann..spesel Collagen Powder Shaklee..sebab tu sape2 yang dah cuba sekotak..memang takkan tukar jenama lain dah..

Bulan ni spesel tau...BUY 6 Free 1..banyak FREE boleh dapat..

Nak keterangan lanjut atau nak order boleh pm/sms/whatsapp 012- 222 9578



Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
SMS/Whatsapp 012-222 9578 untuk membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan Kg Sg Merab Luar, Bangi dan Sg Sekamat, Kajang dan Dataran Masjid Putrajaya (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.



Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts by Categories



1 comments :

Jari Manis

Nice sharing n thanks coz singgah at my blog

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy