Monday, 6 October 2014

Chinch Tea Mix Shaklee ~ Buatkan Mata Tak Mengantuk

Bismillahirrahmanirrahim...

Dah nak pukul 3pagi..rasa segar bugar lagi  mata nih. Itulah akibat minum Chinch Tea tadi..sebab makan malam dah kul 9 lebih, pastu sekejap jer dah rasa ngantuk..tu yang minum Chinch Tea ni.

Takpelah boleh update blog ni.

Ummu bukan peminat teh..sebab kalau minum mesti ada mild headache tapi dengan Chinch Tea ni takde rasa pening2. memang rasa BEST. Ia RENDAH KAFEIN, campuran 4 jenis teh..sudah tentu lagi hebat antioksidan dan boleh tingkatkan metabolisme.bakar banyak kalori...best2!!

Jom baca tentang Chinch Tea Mix Shaklee nih...





CINCH ENERGY TEA MIX ini termasuk dalam Set Kurus Shaklee...Kenapa ye dia dimasukkan dalam Set Kurus Shaklee:



Sebab ia boleh membekalkan tenaga kepada yang tengah dalam proses diet yang sihat untuk kurus...



  Kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX ini



* Sebagai penggalak TENAGA semulajadi

* Ditambah dengan TAURINA yang meningkatkan TENAGA dan KETAHANAN BADAN

* Pilihan ALTERNATIF TERBAIK untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.

* TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.



Antara ekstrak utama yang ada dalam CINCH ENERGY TEA MIX 



1) TAURINA

2)MATCHA GREEN TEA - Teh Hijau gred tertinggi dari Jepun

3)RED TEA EXTRACT

4)WHITE TEA - Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum

5)ROOIBOS RED TEA- tumbuhan herba dari Afrika (dikenali sebagai 

THE MIRACLES TEA/LONG LIFE TEA)



Tahukah kawan-kawan perbezaan teh ini dengan teh-teh lain yang anda minum?



Sebab banyaknya ekstrak dalam ia..



Mari Ummu cerita fungsi-fungsi beberapa ekstrak yang ada dalam teh ini



1) MATCHA GREEN TEA

* antioksida yang sangat tinggi

* energy booster

* metabolisme booster

* bakar kalori up to 4x



2) TAURINA

* menggalakkan metabolisme

* lebih bertenaga

* larutkan lemak

* membantu menghasilkan otot tanpa lemak



3) WHITE TEA

* membakar lemak-lemak berlebihan

* menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu

* meningkatkan metabolisme

* juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.



4) ROOIBOS RED TEA

* melarutkan lemak

* meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak

* agen detox yang kuat



5) RED TEA

* Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -

pejuang kanser yang kuat

* Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas

*merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak



CINCH ENERGY TEA MIX ini bukan sahaja mempunyai pelbagai khasiat seperti di atas, 

malah ia :



1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih)

2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi

3) Mengurangkan kolestrol

4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya

5) Menguatkan tulang

6) Antibakteria dan antiviral

7) Menggalakkan kulit yang sihat

8)Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis

9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit

10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan



Banyak kan fungsi CINCH ENERGY TEA MIX ni...Memang amat bagus untuk buang berat badan berlebihan. 



Bagi yang kurang bersenam dan yang kurang melakukan aktiviti fizikal amat-amat digalakkan ambil      CINCH ENERGY CINCH TEA MIX ini kerana ia membantu untuk boost metabolisme kita.



CINCH ENERGY TEA MIX datang dalam sachet yang mudah bagi setiap satu hidangan dan boleh diminum secara panas atau sejuk.


Jom baca TESTIMONI Cinch Tea Mix Shaklee nih...











Ummu Athiyah Ismail
sms/whatsapp 012-222 9578
FB Moms Beauty Shoppe
Emel ummuya@gmail.com

Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
SMS/Whatsapp 012-222 9578 untuk membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan Kg Sg Merab Luar, Bangi dan Sg Sekamat, Kajang dan Dataran Masjid Putrajaya (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.




Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts by Categories



0 comments :

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy