Saturday, 25 October 2014

Tips Atasi Hidung Tersumbat

Bismillahirrahmanirrahim... 

Rasa macam lama tak update cerita kat sini..selalu update status kat FB jer...macam nak kena buat cabaran blogging je nih...banyak benda nak cerita tapi macam tak sempat update blog. Kena fikirkan nih, apa cara nak bagi rajin blogging hehe..

Kali ni nak share macam mana nak atasi hidung tersumbat. Tiga orang hero dalam rumah ni tetibe seiring sejalan demam huhu..so Ummu kena jadi Super-supermommies!ni pun mummy diorang tengah on off macam demam sejak Selasa lepas..sakit2 sendi...kalau tak elok gak memang kena la check dengan doktor.


Vivix Shaklee


Kalau kawan-kawan nak tahu..Vivix ni boleh atasi hidung tersumbat. Macam mana?..minum Vivix?...memang boleh minum Vivix ni..sebab kandungan Elderberry di dalamnya berfungsi untuk melawan jangkitan virus & flu, jangkitan yeast, asma, batuk, sesak hidung dan hidung dan diabetes. Elderberry ni mengandungi flavonoids, Vitamin, A, B dan C dan nutrien seperti asid, asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.

Kat bawah ni gambar buah Elderberry..


Eldeberry

Kalau orang dewasa bolehlah minum Vivix ni..kalau yg selsema & hidung tersumbat tu bayi?..macam mana?..Vivix ni orang dewasa je boleh amik. Jangan risau...boleh jugak guna Vivix ni...caranya:

1) Tuang setitis Vivix ke dalam sudu

2) Ambil sedikit Vivix tadi dengan menggunakan jari dan sapu pada batang hidung anak.

3) Cuba elakkan anak menggosok hidung..kalau tak rugi jer sapu. Biarkan Vivix tu pada hidung anak.

4) Jangan risau kalau baju, sarung bantal terkena Vivix..almaklumlah kaler pun merah menyala...sebabnya ia takkan meninggalkan kesan pewarna pada baju bila dibasuh macam biasa...lepas basuh baju memang dah takde kesan langsung kaler Vivix tu dah, Vivix ni kaler merah dia bukan sebab pewarna tambahan/tiruan sebab tu kaler ia boleh hilang tau :)




Haa..tu dia Ikhwan yang selsema..sapu sikit kat hidung dia. Tu pun dah kena sapu dengan tangan dia. Lebih selamat guna Vivix ni daripada Vicks..nama pun lebih kurang jer. Kalau la sapu Vicks..konfemlah dah menangis pedih2 mata..tangan budak biasalah mana la reti nak duk diam...

Vivix ni pun Ummu sapu kat dada Ikhwan..nak bagi lega pernafasan. Tak sampai satu minit pun dah berkesan tau...so dapatlah Ikhwan tidur lena..nak menyusu pun senang...mama dia pun senang nak tidur gak hehe..kalau tak mesti Ikhwan merengek tak dapat tidur sebab hidung tersumbat. Orang dewasa pun boleh juga tau sapu kat hidung..memang lega lah nak bernafas.

Dah macam ala-ala first aid jugak Vivix ni kat rumah..Ummu minum Vivix ni seminggu sekali..kadang2 dua minggu sekali..Sepatutnya minum hari2 untuk awet muda..tapi sebab fokus makan kat vitamin2 lain, yang Vivix ni sekali-sekala jer la amik sebab vivix ni memperbaiki semula sellular DNA kita.

Siapa yang berminat untuk cuba Vivix boleh hubungi Ummu Athiyah di talian sms/whatsapp 012-222 9578. Nanti Ummu guide macam mana nak minum Vivix ni..buat masker pun boleh tau...

FB Moms Beauty Shoppe
Emel ummuya@gmail.com

Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
SMS/Whatsapp 012-222 9578 untuk membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan Kg Sg Merab Luar, Bangi dan Sg Sekamat, Kajang dan Dataran Masjid Putrajaya (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.



Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts by Categories



0 comments :

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy