Tuesday, 9 December 2014

Sepetang Di Dataran Masjid Putra Putrajaya

Bismillahirrahmanirrahim... 

Update lambat sket hari ni..selalunya pagi2 dah menghapdate hehe..sibuk nak buat LNPT kat sisitem Hrmis..orang lain dah siap dah..kita lak baru nak wat..karang tak dapat naik gaji baru tau kann...

Ok saje nak share story petang semalam.. 


 

Cer teka?..eleh dah tengok tajuk kat atas pun dah tau kann..
Yup kat Dataran Masjid Putra Putrajaya. Semalam cuaca cantik jer..dah lepas hujan..so tak panas dan tak hujan..lagipun tak lah lecak sangat. Still boleh jalan2 kat dataran tu.

Layan gambo jer la entry kali ni yer..

Ikhwan dengan berani nyer jenjalan kat titian batu tuh..

Akhirnya..berjaya jugak tuh melintas..berani sangat dak nih!

Takde fish pun dalam tu..tapi diorang tu sibuk tengok sampah kat situ..ish..ish

Bas! Bas! Memang banyak bas persiaran lalu dan parking kat situ..Kecoh lah dik!

Nak kutip sampah ler tuh..takmoh!

 
Ummu nak kongsikan tips kalau kawan2 nak datang sini:

1) Silalah datang masa cuaca yang tak berapa panas..sebabnya kalau petang2 yang panas tu..kat sini dah macam kena bako dah..panas terik habak hang. Takpun datang waktu malam. Malam2 kat sini pun happening. Alang2 tu..jangan ler sombong nak solat kat masjid tu yer..jemaah lagi bagus!

2) Bawa lah apa2 permainan yang sesuai untuk anak2. sebabnya ini just dataran jer..bawaklah kereta control ker, kereta mini, basikal, roller blade, roller skate..orang dewasa jangan gatal lak bawak basikal nak kayuh2 atas dataran nih..budak2 jer hokeh!

3) Bawa bekal makanan. Apa2 kudap-kudapan sebabnya takde gerai2 makanan yg murah2 kat tepi2 masjid ni. Memang takde okey, kalau nak makan boleh ke kedai makan/restoran kat bawah masjid. Harganya ada yg kata mahal. Ummu penah pegi..tak silap ada nandos..berapa tahun yg duluuuu..lama dah tak g. So klu salah info maaf yer tapi memang ada restoran kat bawah masjid.

Ok itu jer tips nyer.. harap membantu.


Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts by Categories



0 comments :

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy