Thursday, 30 April 2015

Shaklee Landmark Study ~ Buktikan Shaklee Berkesan?

Bismillahirrahmanirrahim...

Kredit blog MIA tentang Shaklee Landmark Study..ianya adalah yang Pertama seumpamanya di dunia. Jom kita sama-sama mengetahuinya dengan lanjut..
Saya inginkan kongsikan satu video yang sangat informatif yang mengupas tentang Shaklee Landmark Study. Ia adalah temubual yang di buat ke atas Dr. Stephen Chaney. Saya kongsikan bio beliau di bawah.

Bio - Dr Stephen Chaney


Jika anda ingin tahu, "Landmark Study" ini adalah satu seumpanya di dunia. Hanya Shaklee sahaja yang berani untuk menguji keberkesanan pengambilan produk Shaklee ke atas pengamalnya. Kenapa? Sebab Shaklee benar-benar yakin produknya berkesan!

Apakah "Landmark Study"?


"Landmark Study" adalah kajian yang dibuat untuk mengkaji manfaat dan risiko pengambilan pelbagai suplemen dalam tempoh waktu yang panjang.


"Landmark Study" adalah kajian yang dibuat untuk mengkaji manfaat dan risiko pengambilan pelbagai suplemen dalam tempoh waktu yang panjang.

Mengapakah "Landmark Study" ini penting?

"Landmark Study" ini penting kerana keterbatasan kajian saintifik yang ada. "Landmark Study" adalah kajian secara menyeluruh bagi pengambilan berbilang suplemen. Suplemen bukanlah seperti ubatan yang terhasil dari dadah makmal di mana kesannya boleh dilihat SEGERA kerana ia merawat simptom tertentu dan melibatkan enzim-enzim tertentu sahaja.
Kebanyakan kajian saintifik yang dibuat adalah untuk jangka masa yang pendek dan ini kurang bersesuaian kerana penyakit mengambil tempoh masa 10 ke 30 tahun untuk bertapak dan mengganas di dalam tubuh kita. Di sinilah pentingnya "Landmark Study" ini di mana, kajian di buat untuk tempoh masa yang panjang iaitu lebih 20 tahun.


Siapa pula yang terlibat di dalam "Landmark Study" ini?

Ini bahagian yang menarik untuk di ceritakan sebab bukan calang-calang saintis yang menjalankan kajian ini, pastinya yang terbaik dalam lapangan nutrisi. "Landmark Study" ini telah dijalankan oleh top saintis di UC Berkeley, Dr Gladys Block. Dr. Block telah mengusulkan kepada Shaklee untuk menjalankan kajian bagi menguji keberkesanan dan keselematan pengambilan suplemen secara menyeluruh bagi tempoh waktu yang panjang. Mengapa beliau memilih Shaklee?


  1. Reputasi Shaklee yang terkenal dengan integriti dan kualitinya
  2. Shaklee mempunyai kumpulan sasar yang bersesuaian kerana penggunanya terdiri daripada pengamal tegar yang telah mengamalkan suplemen untuk tempoh waktu yang panjang.
Bio - Dr. Gladys Block

Jadinya, bila DR. Gladys sudah memberi usul, CEO Shaklee Corporation, Encik Roger Barnett menerimanya dengan hati terbuka tanpa risau sebab beliau mahu data saintifik yang membuktikan Shaklee produk adalah terbaik berbanding produk suplemen yang lain.

Landmark Study ini dijalankan sepenuhnya oleh pihak ketiga

Tidak banyak syarikat yang membenarkan pihak ketiga untuk menjalankan kajian ke atas produk mereka kerana ia boleh memberi impak kepada syarikat sekiranya hasil dari kajian menunjukkan produk mereka tidak berkesan, berbeza dengan Shaklee yang yakin dengan keberkesanan produknya. Jadi kami sebagai pengedar, bukan suka hati mengatakan produk ini berkesan tetapi ianya telah dibuktikan berkesan!

Bagaimana Landmark Study ini dijalankan?

Tiga kumpulan sasar yang dikaji - (i) Shaklee Group, (ii) Another Multivitamin(MV) Users & (iii) Non-Supplement Users

Landmark Study ini telah dijalankan ke atas 3 kumpulan sasar iaitu:
  1. Pengguna Shaklee yang telah mengambil suplemen Shaklee lebih 20 tahun
  2. Pengguna yang mengunakan multivitamin selain dari Shaklee(MV)
  3. Tidak menggunakan suplemen
Jadi, masa yang ditunggu-tunggu telah tiba untuk melihat hasil dari Landmark Study ini!

Apakah manfaat-manfaat pengambilan suplemen dalam jangka masa panjang?


Jika ingin mengetahui lebih detail, rujuk paper yang telah dipublish oleh Dr. Block dan rakan-rakannya di sini. Cukup dengan ringkasan yang saya buat di dalam slide di bawah dan saya akan berikan summary dari Landmark Study yang telah di buat oleh Dr. Gladys Block.

Pembuktian bahawa nutrisi di dalam suplemen Shaklee adalah sangat "bioavailable"–nutrisi tersebut mudah diserap dan dapat digunakan oleh tubuh dengan baik, terbukti melalui kandungan nutrisi dalam darah yang lebih baik berbanding dua kumpulan sasar MV dan tanpa suplemen.


Pembuktian bahawa pengambilan nutrisi Shaklee membantu pengamalnya untuk mendapatkan level biomarkers yang lebih sihat, mengurangkan risiko mendapat penyakit. 


Biomarkers yang dikaji di dalam Landmark Study ini adalah Homocycteine, HDL/Cholestrol, CRP dan Triglycerides


Pengguna suplemen Shaklee menunjukkan kadar yang rendah dalam mendapat penyakit.


Hasil kajian membuktikan, Shaklee suplemen adalah selamat tanpa menyebabkan pengumpulan nutrisi di aras toksik dalam tubuh pengguna.


Dr. Gladys Block memperakui, hasil kajian mendapati pengguna akan mendapat manfaat dari penggunaan suplemen untuk jangka masa yang panjang.


Alhamdulillah, cukup jelas dan terang. Perlu ingat, Landmark Study ini hanya merujuk kepada penggunaan produk Shaklee. Bagaimana dengan produk keluaran syarikat lain?

  • Seperti kita sedia maklum, kebanyakan syarikat tidak mempunyai standard "Quality Assurance" yang sama seperti yang dipraktikkan di Shaklee.
  • Sangat sedikit syarikat yang menjalankan kajian klinikal atas produk mereka sebelum ia dikilangkan. (Part ini yang banyak berlaku di Malaysia, sehingga menjadi lambakan "Suplemen Sampah" yang boleh memudaratkan anda!)
Sebagai penutup kepada entry ilmiah saya ini, suka saya untuk membuat kesimpulan tentang "Shaklee Landmark Study":

  1. Kajian ini adalah yang PERTAMA seumpanya dan bertujuan untuk melihat keselamatan dan keberkesanan pengambilan suplemen untuk jangka masa panjang – Tiada siapa yang pernah melakukan kajian seperti ini melainkan Shaklee.
  2. Pengguna produk Shaklee mempunyai level nutrisi dalam darah yang lebih baik–Terbukti produk Shaklee adalah bioavailable di mana ia mampu diserap dan digunakan oleh tubuh dengan baik.
  3. Pengguna Shaklee mempunyai biomarkers of disease risk yang lebih baik –Terbukti menggunakan Shaklee, anda boleh mengurangkan risiko dari penyakit.
  4. Pengguna Shaklee mempunyai kadar penyakit yang lebih rendah–Terbukti menggunakan Shaklee anda boleh meningkatkan taraf kesihatan anda.
  5. Pengguna Shaklee memberi nilai kesihatan mereka lebih baik dan terbaik – Terbukti anda mampu hidup lebih sihat.
  6. Tiada risiko yang dikaitkan dengan pengambilan suplemen Shaklee –Terbukti produk Shaklee adalah selamat untuk penggunaan jangka masa panjang!
Sekiranya anda mencari hidup yang lebih sihat dan berpanjangan atau anda mencari lebih tenaga dan muda:

Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang muda, sihat, bertenaga! Pilihan di tangan anda, saya telah memilih yang terbaik.

Hubungi saya untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini. Merubah jenama suplemen anda, boleh merubah kehidupan anda!

JOm order sekarang. 

Kenapa nak pilih Vitamin Shaklee?
Sebab ia Selamat, Semulajadi dan Berkesan.


Jika tiada tunai dan nak beli guna kredit kad/ debit kad, boleh order dengan klik icon di bawah tau ->>

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=03d015a5f7a729b37c5f35c89516c4b2

Atau:
Boleh hubungi:
012-222 9578 (sms/whatsapp)

Konsultansi secara berterusan adalah Percuma yer u'olls! EKSLUSIF untuk custoner yang membuat pembelian dari saya.

Dapatkan pada Harga Ahli dengan berdaftar dengan Ummu sekarang untuk beli dengan Harga Penjimatan!


Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
SMS/Whatsapp 012-222 9578 untuk membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan 
1)Kg Sg Merab Luar, Bangi 
2) Sg Sekamat, Kajang dan 
3) Menara Tulus, Presint 3, Putrajaya (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 33% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM70 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.


Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Wednesday, 29 April 2015

Cinch Shake Mix Shaklee Untuk Diet

Bismillahirrahmanirrahim...

Sempena promosi bulan ini..Buy 3 Free 1 bagi Chinch Shake..dah ramai yang borong sebab dah tahu perbezaan minuman diet/ protein shake Shaklee dengan lain-lain protein Shake. Jom baca sekilas fakta tentang Cinch Shake Mix ni...


(1) Cinch Shake memberi jawapan segera kepada persoalan Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?" .Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. 

Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan

Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting.  

Mengapa?  
Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda 

(2) Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut 

(3) Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina 


(4) Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan 

(5) Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang 

(6) Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian 

(7) Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga 


(8) Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting 


(9) Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan..(soya bukan GMO)

JOm order sekarang. 

Kenapa nak pilih Vitamin Shaklee?
Sebab ia Selamat, Semulajadi dan Berkesan.


Jika tiada tunai dan nak beli guna kredit kad/ debit kad, boleh order dengan klik icon di bawah tau ->>

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=1f31606e625f642c0ed46405aada38a5

Atau:
Boleh hubungi:
Ummu Athiyah Ismail
012-222 9578 (sms/whatsapp)

Konsultansi secara berterusa adalah Percuma yer u'olls! EKSLUSIF untuk custoner yang membuat pembelian dari saya.


Dapatkan pada Harga Ahli dengan berdaftar dengan Ummu sekarang untuk beli dengan Harga Penjimatan!



Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
SMS/Whatsapp 012-222 9578 untuk membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan 
1)Kg Sg Merab Luar, Bangi 
2) Sg Sekamat, Kajang dan 
3) Menara Tulus, Presint 3, Putrajaya (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 33% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM70 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.


 Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Pengganti Air Isotonik Tanpa Gas ~ Performance Drink Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim...
 

Oleh kerana tengah mengganti puasa, Ummu amalkan minum Performance Drink Shaklee. So nak berkongsi cerita lah tentang PD ni, ia minuman isotonik daripada Shaklee tanpa karbonat.

Kalau nak tahu...minuman isotonik adalah pembekal tenaga yang pantas dan boleh mengelakkan dehidrasi akibat kekurangan cecair di dalam tubuh badan.

TAPI

Tahukah anda, kebanyakan minuman isotonik (baca: 95% mungkin) mempunyai kandungan gula yang sangat tinggi dan berkarbonat?

Benar, itu adalah fakta yang boleh dilihat sendiri di bahagian 'Nutrisi Produk' yang dilabelkan di setiap botol.

APA ALTERNATIF YANG ADA?

Bertukarlah kepada Performance Drink yang dirumus khas oleh Shaklee!
 
 
 
 
 Apa Itu Performance Drink Shaklee..???

Performance Drink Shaklee ialah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna, berkhasiat dan tidak bergas.

Performance Drink Shaklee telah terbukti secara klinikal menghidratkan anda lebih cepat berbanding air.

Performance Drink Shaklee memberikan tenaga segera kepada tubuh dan menyokong penghidratan pada tahap optimum. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dan campuran unik karbohidrat yang membekalkan tenaga berterusan tanpa menggangu tahap gula di dalam darah.

Performance Drink Shaklee telah terbukti secara klinikal dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan tahap hidrat tubuh, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina – berdasarkan ujian yang dilakukan kepada atlit berpencapaian cemerlang di Amerika Syarikat.

Performance Drink Shaklee tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Apakah Kelebihan Performance Drink?

Sangat banyak jika dibandingkan dengan minuman isotonik biasa. Antara kelebihannya adalah:

1- Bebas gas atau tidak berkarbonat.
2- Kurang kandungan gula (less sugar).
3- Tidak mengandungi lemak
4- Tidak mengandungi kolestrol
5- Tidak mengandungi bahan tiruan, pewarna atau pengawet tambahan
6- Dirumus KHAS dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi
7- Mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus.
8- Membantu mengatasi masalah dahaga (sesuai sangat utk minum ketika bersahur di bulan puasa)
9- Bersifat isotonik . Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada di dalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita. Ini memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah. Kesannya? Tubuh lebih bertenaga dan cergas!


Siapakah yang sesuai mengambil Performance Drink?

Beberapa golongan di bawah ini disarankan untuk mengambil Performance Drink:

1- Ibu hamil yang mengalami muntah kronik (minum air pun muntah) 
2- Ibu yang menyusukan anak
3- Mereka yang aktif bersuka
4- Mereka yang kurang minum air
5- Mereka yang berpuasa
6- Mereka yang kerap sakit kepala
7- Mereka yang kurang sihat (demam, selsema dsb)
8- Kanak-kanak yang demam
9- Mereka yang gemar minuman isotonik (altenatif yang lebih sihat)
AMARAN: Performance Drink tidak sesuai untuk bayi dan kanak-kanak di bawah usia 2 tahun

JOm order sekarang. 

Kenapa nak pilih Vitamin Shaklee?
Sebab ia Selamat, Semulajadi dan Berkesan.


Jika tiada tunai dan nak beli guna kredit kad/ debit kad, boleh order dengan klik icon di bawah tau ->>

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=1f31606e625f642c0ed46405aada38a5

Atau:
Boleh hubungi:
Ummu Athiyah Ismail
012-222 9578 (sms/whatsapp)

Konsultansi secara berterusa adalah Percuma yer u'olls! EKSLUSIF untuk custoner yang membuat pembelian dari saya.


Dapatkan pada Harga Ahli dengan berdaftar dengan Ummu sekarang untuk beli dengan Harga Penjimatan!



Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
SMS/Whatsapp 012-222 9578 untuk membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan 
1)Kg Sg Merab Luar, Bangi 
2) Sg Sekamat, Kajang dan 
3) Menara Tulus, Presint 3, Putrajaya (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 33% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM70 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Tuesday, 28 April 2015

Pengalaman Ibu Menyusu Berpuasa

Bismillahirrahmanirrahim... 

 Dah puasa ganti??

Hari ini Ummu baru start puasa ganti..lambat enn..lagi 4 hari..moga gagah dapat berpuasa..INsha Allah. Alhamdulillah..baru lepas pam susu sesi kedua. Banyak pulak dapat. 

Sesi 1: 4 oz
Sesi 2: 7 oz

Total hari ini..11 oz.

Sesi Kedua 7 oz

Pagi tadi nasib baik bangun sahur..kalau tak jadi macam semalam..tak bangun..tak berani nak puasa..almaklum masih menyusu badan..karang dah melepek tak bertenaga..kesian kat Ikhwan nak menyusu tapi susu tak banyak..

So pagi tadi sahur minum Cinch Shake , makan sikit spagetti bolognese , minum air Performance Drink , telan vitamin B complex dan Alfafa.

Alhamdulillah, rasa bertenaga, tak rasa lapar sangat, susu meriah sampai ke petang.

Esok insha Allah nak puasa lagi.

Sangat membantu tau supplemen Shaklee ni untuk ibu menyusu yang berpuasa. Sebabnya bila kita bersahur, tak semua zat2 dan mineral kita boleh cukupkan semasa sahur. Jadi supplemen Shaklee melengkapkan dan membantu untuk kita rasa kenyang lebih lama dan rasa bertenaga sepanjang hari.

Ummu dah pernah berpuasa dan amalkan Shaklee ni semasa mengandung dan semasa menyusu. Alhamdulillah..berbeza rasanya. Orang yang tak mengandung dan menyusu pun boleh cuba, konfem nak exercise petang2 pun takde masalah...lagi cepat leh turunkan berat badan. Setakat ni, bila berpuasa, ibu menyusu boleh turunkan berat badan juga tau tanpa ganggu penyusuan susu ibu dan sentiasa rasa bertenaga sepanjang hari.

Nak tahu macam mana jadual makan vitamin semasa berpuasa? EKSLUSIF hanya customer Ummu sahaja. Jadi ahli di bawah Ummu, semuanya Ummu akan share tau..tak rugi berdaftar di bawah Ummu :)

 
Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi:
Ummu Athiyah Ismail
012-222 9578 (whatsapp/telegram)
FB Moms Beauty Shoppe


Konsultansi adalah Percuma yer u'olls! 
Ekslusif hanya customer yang membuat pembelian dari Ummu sahaja.
Dapatkan pada Harga Ahli dengan berdaftar dengan Ummu sekarang untuk beli dengan Harga Penjimatan.

Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
SMS/Whatsapp 012-222 9578 untuk membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan Kg Sg Merab Luar, Bangi dan Sg Sekamat, Kajang dan Menara Tulus Presint 3, Putrajaya (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.







Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Saturday, 25 April 2015

9 Masalah Punca Berat Badan ‘Tak Mahu’ Turun

Bismillahirrahmanirrahim... 

 hiasan


Masalah yang sering timbul ketika melakukan program diet adalah kerana tidak mampu mengawal ‘lapar mata’. Keadaan inilah yang menyebabkan berat badan anda statik pada jarum penimbang. Walau bagaimanapun, bukan hanya ‘lapar mata’ tetapi ada lagi masalah lain yang menyebabkan berat badan tidak turun. Ketahui 9 punca berikut:
 
DIET DENGAN JENIS DARAH
• Diet mengikut jenis darah masih belum diuji secara klinikal. Ini kerana tidak semua yang mengamalnya berjaya dalam menurunkan berat badan. Anda perlu tahu, seseorang itu mempunyai keunikan masing-masing dan tidak semua diet sesuai untuk semua orang. Paling penting, lakukan diet yang seimbang dan ambillah zat gizi yang diperlukan oleh badan.
 
BERAT BADAN TURUN DENGAN DIET BUAH
• Terlalu yakin bahawa berat badan boleh turun dengan buah atau jus buah sahaja? Sebenarnya, diet dengan jus buah tidak digalakkan terutamanya untuk jangka masa panjang. Lebih baik anda mengambil potongan buah berbanding jus.
• Selain itu, buah juga hanya mengandungi karbohidrat, beberapa vitamin dan mineral. Sedangkan badan anda memerlukan zat gizi lain. Kekurangan satu zat gizi dalam jangka masa panjang boleh memberi kesan negatif pada kesihatan. Cukuplah dengan mengamalkan diet jus buah selama 1-2 hari sahaja.
 
INGIN BERAT BADAN STABIL
• Untuk menjaga berat badan agar tetap stabil, anda perlu berteraskan kepada diet dan senaman. Bahkan seseorang yang sudah mempunyai berat ideal tetapi dengan cara yang singkat – menyedut lemak (tidak melakukan diet dan senaman), boleh menyebabkan berat badan akan bertambah di kemudian hari. Jangan terlalu mengharap bahawa anda akan kekal langsing dengan diet segera.
 
TIDAK PERNAH KENYANG
• Jika anda makan dan tidak pernah kenyang, cubalah minum 1-2 gelas air putih sebelum makan. Ambillah makanan yang mengandungi serat yang banyak seperti buah dan sayur. Jangan lupa, pengambilan protein dan lemak yang cukup akan membuatkan anda merasa kenyang semasa makan.
 
BADAN TERASA BERAT
• Pastikan anda mengetahui berat ideal anda. Jika anda tergolong dalam berat badan ideal tetapi badan terasa ‘berat’, anda sebenarnya kurang melakukan senaman dan aktiviti fizikal. Lakukan regangan otot atau senaman ringan secara teratur pasti badan anda merasa lebih ringan dan segar sepanjang hari. Jadi perhatikan berat badan anda dengan ketinggian. Jika berat badan anda tidak ideal, anda perlu lakukan sesuatu.
 
KAWAL ‘LAPAR MATA’
• Anda mempunyai hobi ‘suka makan’ dan tidak mampu mengawal ‘lapar mata’. Biasanya, ‘lapar mata’ adalah orang yang suka mencari snek yang tinggi kalori dan berlemak. Walaupun snek diperlukan tetapi pilihlah snek yang sihat seperti buah, yogurt rendah lemak, salad dan sebagainya. Pastikan jadual makan sehari anda adalah 3 kali hidangan makan dengan 2 kali snek.
 
SUKA MENGUNYAH TETAPI TAKUT GEMUK
• Tidak salah mengunyah snek tetapi pilihlah snek yang sihat. Contohnya, gantikan kacang goreng dengan kacang rebus dan gantikan minuman berkalori dengan dengan air putih. Pastikan juga hidangan snek dalam sehari adalah 10% dari jumlah kalori dalam sehari.
 
TIADA MASA UNTUK BERSENAM
• Apabila anda tidak mempunyai masa untuk bersenam, anda boleh memperbanyakkan aktiviti fizikal dalam sehari-hari. Contohnya, turun naik tangga dan elakkan daripada menggunakan lif di pejabat. Selain itu, apabila menonton televisyen, jangan sesekali menggunakan alat kawalan untuk menukar rancangan lain. Sebaliknya, cubalah berdiri, berjalan dan menekan butang televisyen untuk menggantikan rancangan lain.
 
SASARAN YANG TIDAK LOGIK
• Kadang kala, sasaran yang anda letakkan dalam berdiet juga tidak logik. Ingin menurunkan 10 kilogram berat dalam masa satu bulan itu sangatlah mustahil. Jika anda berjaya melakukannya, anda pasti mengabaikan keperluan nutrisi pada tubuh. Ini berbahaya kerana kita perlu kurus secara sihat dan selamat. Pastikan sasaran anda adalah logik dan realistik.



Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Friday, 24 April 2015

20 Tip Kurus Mudah & Berkesan

Bismillahirrahmanirrahim... 

 Diet sihat

1. Mulakan hari anda dengan menu dan jumlah sarapan yang mencukupi. Ini akan membantu mengurangkan jumlah kalori sepanjang hari. 
 
2. Pastikan setengah hidangan untuk makan tengahari dan makan malam mengandungi sayuran dan buahbuahan 
 
3. Makanlah sedikit sebelum anda menghadiri majlis makan malam. Ambillah telur rebus, epal dan minumlah teh sebelum ke majlis tersebut. Ini akan mengurangkan nafsu makan di majlis itu 
 
4. Tambahkan satu hidangan untuk buahbuahan dan sayuran pada menu anda. Jika anda sudah lakukan, anda boleh tambahkan hidangan ini sehingga lapan  hidangan sehari untuk sayuran dan buahbuahan.
 
5. Untuk setiap hidangan, jangan sesekali menggunakan pinggan yang besar. Gunalah piring salad setiap kali anda makan tengahari dan makan malam
 
6. Ambillah hidangan sup yang lebih banyak. Sup biasanya rendah kalori dan membuatkan anda cepat kenyang.
 
7. Bawalah bekal ke pejabat. Ini untuk  membantu mengelakkan anda makan tengahari secara berlebihan.
 
8. Cubalah untuk tidak mengambil gula selama dua minggu. Mesti rasanya luar biasa dan menutup nafsu makan anda. Namun, jika anda bertahan, pasti akan menjadi kebiasaan. 
 
9. Jangan ‘jadikan’diri anda gemuk dengan ‘memenuhi’  permintaan perut.Anda masih boleh mengambil 600 kalori dengan biskut atau bijirin tanpa anda sedari.
 
10. Jika anda suka mengunyah ketika stres, inilah masanya untuk berubah. Anda harus fokus mencari cara lain yang lebih sihat. Carilah jalan untuk mengatasi stres tanpa melibatkan makanan. 
 
11. Berusahalah untuk mengambil menu  rendah kalori sebelum mengambil hidangan lain. Mulakan dengan salad, sayuran dan sup. Apabila tiba pada makanan utama, sudah tentu perut anda penuh untuk menerima menu tinggi kalori 
 
12. Ambillah sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam. Sebahagian dari anda suka hobi makan di tengah malam. Ini adalah cara mereka yang makan tidak teratur atau suka mengambil makanan tidak seimbang. 
 
13. Jadikan makanan sebagai hidangan yang mempunyai tujuan iaitu ‘hidup sihat’. Nikmatilah makanan itu dan yakin bahawa makanan itu akan memberikan nutrisi pada badan anda. 
 
14. Ubahlah jadual makan malam anda. Kalau kebiasaan anda suka mengunyah, cubalah kurangkan sedikit demi sedikit. Lama kelamaan ia akan membuatkan tangan dan fikiran andalupa pada snek malam.
 
15. Jadikan aerobik sebagai aktiviti yang menyenangkan. Ajaklah keluarga untuk bergerak dengan muzik kegemaran anda 
 
16. Tulis di atas sekeping kertas ‘tutup selepas makan malam’. Tampalkan di pintu peti
 
17. Gosoklah gigi selepas waktu makan malam. Ini untuk mengingatkan anda bahawa waktu makan sudah habis.
 
18. Bersenamlah dan jadikan ia sebagai kegiatan yang menyihatkan.
 
19. Makanlah ketika tiba waktu makan. Jangan sesekali melakukan perkara lain pada waktu makan seperti membaca, menonton televisyen atau melayari internet.
 
20. Sebelum anda membeli belah, berjalanlah sebanyak tiga pusingan di pusat membeli belah tersebut.


 
Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Thursday, 23 April 2015

Rahsia Pengambilan Minyak Untuk Membakar Lemak Di Dalam Badan




Bismillahirrahmanirrahim..




Gunakan minyak untuk bakar lemak dalam badan? 
Macam mana tu? Kalau kawan-kawan nak tahu minyak yang boleh bakar lemak adalah minyak ikan. Di dalam produk Shaklee, kita ada Omega Guard iaitu minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi kesemua 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuklah EPA, DHA dan ALA. Satu sajian Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak Omega-3 EPA dan DHA.

Basically, there are 4 FATs that burn body fat :

1) Lemak (asid lemak) Omega-3
2) CLA (Conjugated Linoleic Acid)
3) Lemak Omega-6
4) MCTs (medium chain triglycerides)

Mari kita fokus kepada lemak (asid lemak) Omega-3 yang semestinya terdapat pada Omega Guard Shaklee:

Bagaimana Omega Guard Shaklee Membakar Lemak?


Rahsianya ada pada Fatty acid iaitu asid lemaknya. Omega Guard Shaklee mengandungi EPA dan DHA. Asid lemak Omega 3 ini membantu meningkatkan paras hormon “leptin”. 

Leptin ini adalah hormon yang bantu mengawal selera makan. Jika paras leptin dalam badan adalah tinggi maka selera makan kita akan berkurang.

Leptin ini juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, maka cepatlah lemak dibakar di mana akan membantu kita untuk kurangkan berat. Haaaa nampak tak, bukan semua LEMAK itu tidak bagus. Inilah contoh lemak yang bagus iaitu OMEGA 3 FATTY ACIDS.

“A study published in the International Journal of Obesity showed that supplementing the diet with omega 3 fish oil increases the number of fat calories burned per day by up to 26%!“

sumber dari:energyfirst


Satu lagi kajian tentang Omega 3:

Dalam satu study di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengamalkan Omega 3, lebih banyak membakar lemak daripada mereka yang bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3


Ada lagi kajian tentang Omega 3:

Kajian dilakukan di Jepun & Czech Republic mencadangkan bahawa omega 3 mampu menghalang pembentukan lemak badan hodoh & menggalakkan pembakaran lemak dengan cepat

Menarik bukan? Sudah tau tips, lepas ini pasti ramai yang slim...Jadi motifnya di sini, makan lemak (asid lemak omega 3), boleh bakar lemak. Sungguh dahsyat kan?

Bagaimana Omega 3 Guard Shaklee dan Leptin bertindak?




Omega meninggikan paras leptin yang mana akan membuatkan selera makan berkurangan. 

Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk mengurangkan selera makan supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan 

Leptin meningkatkan metabolisma dengan meningkatkan pengeluaran tiroid (tiroid anda mengawal metabolisme anda) 

Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemak untuk tenaga

Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda akan lapar, dan anda akan menyimpauntuk membantu badan anda bertindak balas lebih baik untuk Leptin jadi anda boleh meningkatkan metabolisme membakar lemak anda 

Kesimpulannya, pengambilan Omega mampu mengurangkan selera makan di samping membakar lemak dengan cepat.

Pengambilan omega untuk tujuan pelangsingan disarankan diambil sebelum makan atau bila perut kosong untuk kesan yang lebih efektif. 

Di samping itu, cara pemakanan juga memainkan peranan penting untuk memastikan proses diet berjalan lancar. Pengambilan kalori setiap makanan harus dititikberatkan di samping minum lebih air suam untuk mempercepatkan proses detoks.


JOm order sekarang. 

Kenapa nak pilih Vitamin Shaklee?
Sebab ia Selamat, Semulajadi dan Berkesan.


Jika tiada tunai dan nak beli guna kredit kad/ debit kad, boleh order dengan klik icon di bawah tau ->>

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=1f31606e625f642c0ed46405aada38a5

Atau:
Boleh hubungi:
Ummu Athiyah Ismail
012-222 9578 (sms/whatsapp)

Konsultansi secara berterusa adalah Percuma yer u'olls! EKSLUSIF untuk custoner yang membuat pembelian dari saya.


Dapatkan pada Harga Ahli dengan berdaftar dengan Ummu sekarang untuk beli dengan Harga Penjimatan!



Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
SMS/Whatsapp 012-222 9578 untuk membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan 
1)Kg Sg Merab Luar, Bangi 
2) Sg Sekamat, Kajang dan 
3) Menara Tulus, Putrajaya (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 33% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.


Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy