Thursday, 9 April 2015

Kurus Sebelum Raya Tahun 2015

Bismillahirrahmanirrahim... 

Jom sembang tentang 3 produk Shaklee yang boleh dibeli pada Harga Diskaun sempena menyambut kedatangan GST nih..hihi.. Berkenal-kenalan dengan 3 produk dulu, nanti kita cerita lagi 3 produk..ada 6 tau promo untuk bulan April 2015 ini.

Ketiga-tiga produk ini Ummu ambil. dan suka dengan faedahnya. Memang bagus kalau orang yang nak kurus, nak maintain berta badan terutamanya yang gemuk selepas bersalin. Masa promo ni lah grab sumenya kann..buat stok untuk kurus sebelum raya wehh hehe..

Cinch Shake Coklat & Cafe Latte
Jom kenali Cinch Shake dulu. Cinch Shake merupakan meal replacement yang diperkaya dengan leucine untuk membantu memelihara otot semasa kita menurunkan berat badan.


Cinch mengandungi 24 gram protein, 6 gram serat, indek glisemik rendah yang membantu mengekalkan tahap gula darah dan mengekalkan tenaga. Ia juga membekalkan 24 jenis vitamin dan mineral penting. Hadir dalam 3 perisa istimewa Coklat, Vanila dan Cafe Latte. Tapi yang ada Harga Promosi hanya Coklat dan Cafe Latte sahaja.



Diperbuat daripada soya bebas GMO dan tidak mengandungi sebarang perasa, pewarna dan pemanis tiruan. Minuman berprotein penting untuk menurunkan berat badan kerana protein digunakan untuk membina otot, otot pula bertindak meningkatkan kadar metabolisme dan membakar kalori.


Makanan yang kaya dengan protein membantu mengurangkan rasa lapar maka mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan iaitu antara waktu sarapan ke makan tengahari dan waktu minum petang nak ke makan malam. Dengan mengambil protein, boleh lah kawal selkera makan asyik nak mengunyah tu jer kan...


Special Cinch Shake kerana ia mengandungi leucine yang membantu:
  • mengekalkan otot yang ada
  • bakar lemak yang tidak diingini
  • kurangkan ukuran badan (inch loss) 
Jika beli Cinch Shake pada bulan ini, boleh beli 4 canister Cinch Shake dengan hanya bayar pada harga 3 canister sahaja. Jimat banyak kann..bolehlah kurus sebelum raya kan u'olls hihi.. 

Lecitin
 
Produk promosi yang kedua ialah Lecithin Shaklee. Dalam sebotol Lecithin terdapat 180 kapsul, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. 

Terdapat pelbagai fungsi Lecithin tetapi yang paling popular ialah sebagai pemecah lemak dan kolestrol. Lecithin diburu oleh mereka yang ingin berlawan dengan lemak-lemak di dalam badan. Ia mampu menghalang obesiti, jika diambil dalam kuantiti yang banyak mampu mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

Selain dari itu Lecithin Shaklee juga 
  • Membantu menyerap vitamin larut lemak A, D, E dan K. 
  • Melindungi dan memulihkan kesihatan hati
  • Mencantikkan otot dan kulit
  • Mengurangkan alergi.
  • Menghalang kejadian batu karang
  • Meningkatkan daya ingatan dan mengurangkan tekanan
  • Menghalang tekanan darah tinggi
  • Memperbaiki prostat lelaki
  • Meringankan sembelit

Promosi hebat bulan ini ialah pembelian 7 botol Lecithin Shaklee pada harga 6 botol sahaja. Boleh beli sekaligus, sebab Lecithin tak mahal murah je, sebotol RM56 sahaja, berbanding manfaat kesihatan yang bakal kite peroleh. Kalau yang baru nak cuba, boleh beli Twin Pack dan dapat 5% Diskaun. Cuba beli ni dulu, pastu repeat order beli 6 botol tu plak yer..


GLA Complex

Akhir sekali produk ketiga yang saya suka..doktor pun sarankan untuk makan ni iaitu GLA Complex, GLA Complex adalah suplemen kegemaran wanita. Kalau kita tak biasa dengan nama GLA Complex takpa, tapi biasa tak dengar nama Evening Primrose Oil? Ape kaitan Evening Primrose Oil (EPO) dengan GLA Complex?


Di dalam EPO ini terdapat satu komponen yang dipanggil Gamma Linolenic Acid (GLA) dan GLA inilah yang membantu menyelesaikan masalah berkaitan kewanitaan dan sebagainya. 



Apa yang menariknya, GLA bukan hanya terdapat didalam EPO, malah turut terdapat didalam bunga lain termasuk Bunga Borage (Borage Flower). Minyak dari bunga Borage inilah yang menjadi bahan utama dalam supplement GLA COMPLEX keluaran Shaklee


Borage Oil mengandungi paras GLA yang lebih tinggi berbanding EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% yang didapati dari EPO. Kelikatan GLA adalah terbukti lebih baik dalam membantu masalah kesihatan berkaitan kewanitaan seperti Pre-MEnstrual Syndrome (PMS) dan masalah sendi seperti arthritis.


Selain itu,GLA Shaklee juga dilengkapi dengan Vitamin E dan Minyak dari bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6.

GLA ni sinonim dengan wanita sebab ia banyak membantu mereka yang ade masalah period pain teruk, period tak teratur, mood tak tentu arah time datang bulan, water retention dan breast pain.

Ia juga membantu melambatkan menopause, bantu atasi hot flashes, penyakit susah tidur (insomnia), susah hadam dan depresion. Bila kita ambil dalam tempoh yang lama ianya akan bantu kita tampil awet muda gitu. Selain dari fungsi-fungsi diatas, GLA Complex turut membantu:-

  • Baiki masalah prostat lelaki dan kerap kencing.
  • Anti-oksida yang mampu tingkatkan sistem imun 
  • Menghalang pertumbuhan sel kanser 
  • Baiki inflamasi kulit seperti eczema, alergi, gatal-gatal, kulit kering, tinea, kurap, kurangkan bintik penuaan.
  • Menghalang komplikasi diabetes
  • Melangsingkan badan
  • Menghalang berat bertambah
  • Memulihkan rambut kering dan rambut gugur.
  • Membantu kanak-kanak autisme, yang sukar memberi tumpuan didalam kelas dan kanak-kanak hiperaktif.

Ketiga-tiga produk membantu untuk kuruskan badan. Semuanya selamat untuk ibu menyusu, tak menyebabkan susu jadi kurang, effect kat anak pun takde terutamya yang ada masalah ekzema, alergi ker..lagi digalakkan untuk ambil kalau anak2 yang ada masalah kesihatan sebabnya produk2 ini bukan sahaja untuk kebaikan si ibu menyusu tapi boleh memberi manfaat untuk anak yang menyusu..Ummu dah try..korang tak nak ker??

Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi:
Ummu Athiyah Ismail
012-222 9578 (sms/whatsapp)
FB Moms Beauty Shoppe


Konsultansi adalah Percuma yer u'olls! 
Ekslusif hanya customer yang membuat pembelian dari Ummu sahaja. 
Dapatkan pada Harga Ahli dengan berdaftar dengan Ummu sekarang untuk beli dengan Harga Penjimatan.

Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
SMS/Whatsapp 012-222 9578 untuk membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan Kg Sg Merab Luar, Bangi dan Sg Sekamat, Kajang dan Dataran Masjid Putrajaya (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
 

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts by Categories



0 comments :

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy