Friday, 26 June 2015

Pengalaman Sebagai Ibu Menyusu Berpuasa

Bismillahirrahmanirrahim... 

Alhamdulillah..sudah hari ke 9 kita semua berpuasa. Setiap hari belum pernah gagal untuk bersahur. Sebagai ibu menyusu, Ummu sangat pentingkan sahur. Sahur tu lah yang bagi tenaga dan memastikan susu tak drop.



Ini dia minuman sahur setiap hari Ummu. Cinch Shake dan Performance Drink. Lepas daripada tu, boleh lah makan makanan yang ringan2 macam roti, mee, bihun..kalau makan nasi pun sikit jer.

Sedikit info untuk dikongsikan..




Apakah kelebihan Performance Drink?

Sangat banyak jika dibandingkan dengan minuman isotonik biasa. Antara kelebihannya adalah:
- Bebas gas atau tidak berkarbonat
- Kurang kandungan gula (less sugar)
- Tidak mengandungi lemak
- Tidak mengandungi kolestrol
- Tidak mengandungi bahan tiruan, pewarna atau pengawet tambahan
- Dirumus KHAS dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi
- Mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus. - Membantu mengatasi masalah dahaga (sesuai sangat utk minum ketika bersahur di bulan puasa)
- Bersifat isotonik . - Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada didalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita.
- Memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah.
- Tubuh lebih bertenaga dan cergas!
 
Siapakah yang sesuai mengambil Performance Drink?
- Ibu hamil yang mengalami muntah kronik (minum air pun muntah)Ibu yang menyusukan anak
- Mereka yang aktif bersuka
- Mereka yang kurang minum air
- Mereka yang berpuasa
- Mereka yang kerap sakit kepala
- Mereka yang kurang sihat (demam, selsema dsb)
- Kanak-kanak yang demam
- Mereka yang gemar minuman isotonik (altenatif yang lebih sihat) 
 

Mari kita mengenali keistimewaan Cinch Shake Shaklee ini  
 
  1. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dngn rasa santapan manis
  2. Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protin eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina
  3. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot
  4. Terdapat 24 gram protin dlm setiap sajian
  5. Mempunyai kandungan serat yg tinggi iaitu 6 gram dlm setiap sajian
  6. Nilai indeks glisemik yg rendah untk mengekalkan paras gula dlm darah yg normal dan mengekalkan tenaga
  7. Memberi 35% atau lebih nilai harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yg penting
  8. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan 
  9. Soya bukan GMO

Alhamdulillah..dapat berpuasa dengan selesa. Sampai ke petang tak rasa lapar dan tak rasa letih. At least balik rumah tak rasa nak mengamuk kalau anak lari nak menyusu ke kita :)...harap perkongsian ini memberi manfaat kepada ibu menyusu yang lain. Ini sekadar cadangan menu untuk sahur, Ummu dah bertemu dengan 3 kali Ramadhan sebagai ibu menyusu. Kalau ada yang nak bantuan, hubungi Ummu di sini whatsapp 012-222 9578

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts by Categories



0 comments :

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy