Wednesday, 9 September 2015

5 Perbezaan Soya Protein Shaklee dengan Soya Protein Lain

Bismillahirrahmanirrahim...




Bestnya minum ESP (Soya Protein Shaklee) dengan fresh milk...sedappp! Sebabnya..Ummu memang peminat tegar fresh milk. 

Kalau ada yang tak suka minum susu tu..boleh juga campurkan ESP dengan air oren Sunquick, horlick, air yogurt dll. Nanti2 Ummu share yer resepinya.

So, hari ni nak cerita apa beza soya protein Shaklee dengan yang lain2 jenama kat pasaran. Ummu pernah cuba brand lain..kalau ikut fact nutrisi yg diiklankan..macam sama jer dengan ESP tapi harga nya murah sikit. Tapi bila dah cuba minum...wekkk...tak sedap langsung! Pastu takde effect kat susu ibu pun..kalau ESP susu jadi pekat tapi yg brand tu..takde effect apa2 pun. 

Jadi nya...saya jadi peminat setia ESP sampai la sekarang!..heh. So, mari jap baca apa perbezaan Soya Protein Shaklee dengan brand2 lain..

Beza #1: Pemprosesan Tanpa Menggunakan Alkohol

Kebanyakan soya di pasaran menggunakan alkohol untuk membasuh soya sebelum diproses. Alkohol menyebabkan isoflovan di dalam soya termusnah. Bukan itu sahaja, malah membentuk pencemaran bersilang dengan bahan kimia semasa penghasilan soya tersebut. Isoflovan penting dalam pencegahan kanser.


Soya Shaklee dibasuh menggunakan air bagi mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein. Dan mengekalkan keseluruhan kebaikan soya.

Isoflavanes - sama fungsi seperti hormon wanita, merendah kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.


Genistein - Mengekang pertumbuhan kanser dan mengelakkan kanser dari merebak. Memusnahkan radikal bebas sebelum menukarkan DNA kepada kanser.Baik untuk pemulihan uterus, ovari, menapous dan pembesaran prostat. 

Diadzein - Anti tumor, pankreas, prostat, kolon, payudara, pangkal rahim, lemah pro-estrogen dan anti -estrogen berguna untuk wanita menopous

Protein kacang ESP soya adalah 2 kali lebih besar dari daging, 4 kali lebih besar dari telur, serta 12 kali lebih besar dari susu. Ia Juga rendah lemak,rendah kolestrol,dan mudah diserap oleh tubuh.



Beza #2: Soya non-GMO

Shaklee menggunakan soya non-GMO. Ianya tidak dihasilkan secara genetik atau dalam erti kata lain, tidak diubah daripada keadaan asalnya. Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen Shaklee di dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti. 

Menurut saintis dari Brazil, Dr.Louis, toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan ke dalam sel tumbuhan. Jadi, penghasilan soya secara genetik sebenarnya TIDAK DIJAMIN KESELAMATANNYA. Dan kos menghasilkan soya genetik ini adalah LEBIH MURAH berbanding non-GMO soya! Oleh itu, kebanyakan syarikat pengeluar minuman berasaskan soya memilih untuk menghasilkan minuman soya secara genetik. Sebab itu juga, harga ESP Shaklee adalah lebih tinggi daripada yang lain. Ini kerana proses penghasilan ESP Shaklee bukanlah mudah!


Beza #3: Mengandungi 9 Asid Amino Penting

Salah satu ciri yang paling berharga kacang soya adalah bahawa ia adalah protein yang lengkap dan mempunyai 9 asid amino penting yang diperlukan oleh badan. Badan memerlukan asid amino ini untuk menghasilkan hormon, jus penghadaman, antibodi, dan enzim. 
Tidak semua kacang soya adalah sama. Kualiti dan kandungan asid amino akan berbeza-beza berdasarkan keadaan tanah, dan proses penuaian. Jika salah satu asid amino penting ini tiada, sistem imun boleh menurun sebanyak 30%, di samping banyak fungsi tubuh badan tertangguh atau terhenti terus.
ESP Shaklee ada menyediakan semua 9 asid amino penting.

Beza #4: Dihasilkan Pada Suhu Yang Rendah

Penghasilan ESP Shaklee dibuat pada suhu yang rendah. Asid amino adalah sangat sensitif kepada haba. Dalam beberapa kajian, protein memasak telah ditunjukkan untuk memusnahkan sehingga 50% daripada beberapa Asid Amino. Jika seorang individu secara konsisten menggunakan diet yang kurang dalam semua asid amino penting, boleh menyebabkan perkembangan otak dan hormon, atau lain-lain pembangunan tisu badan yang tidak mencukupi.

Beza #5: Penyingkiran Bahan Anti-Tyrosine / Anti-Growth 

Orang Asia yang memakan soya dalam jumlah yang besar selama bertahun-tahun, telah mengetahui bahawa soya mentah mengandungi bahan “anti-growth”, “anti-tyrosine”. Kekurangan tyrosine akan menyebabkan tekanan darah yang rendah, suhu badan yang rendah, dan restless leg syndrome (RLS). Oleh itu, orang Asia sentiasa memasak makanan soya mereka secara sederhana untuk menyahaktifkan bahan “anti-tyrosine/anti-growth”. ESP Shaklee melalui proses mengekstrak yang membuang bahan ini, tetapi dalam masa yang sama menyimpan soya dalam bentuk yang mentah untuk mengekalkan tahap tertinggi Asid Amino dan Isoflavon, yang sangat sensitif terhadap haba.

Secara ringkasnya, berikut saya senaraikan kenapa kita patut pilih ESP Shaklee:
√ 14 Grams protein bagi setiap hidangan √ Hanya menggunakan proses pensijilan IPP NON-GMO Soy Protein
√ Kualiti Protein Tertinggi
√ Sumber Protein Vegetarian Asli
√ Bebas Kolesterol Secara Semulajadi
√ Tiada Lemak Tepu
√ 1 Gram Jumlah Lemak Setiap Hidangan
√ BebasLaktosa Secara Semulajadi
√ 50% Keperluan Harian Kalsium Anda
√ Semua Asid Amino, termasuk 9 yang penting yang anda perlu dapatkan daripada makanan
√ Diproses menggunakan air untuk mengekalkan secara semulajadi isoflavon seperti genistein dan daidzien
√ Tiada perisa tiruan, pemanis, atau bahan pengawet yang ditambah






 







Ramai yang dah buat pilihan tepat dengan memilih ESP Shaklee. Anda?

Harga Offer bulan ini, Buy 6 Free 1 atau Buy 2 Get 5% Off.
Dapatkan segera dalam tempoh terhad ini. Free Gift dari Ummu untuk customer 30 terawal :)


Jika ada apa-apa pertanyaan lanjut atau berminat nak order produk Shaklee, hubungi : 
Facebook: Ummu Athiyah Ismail
Sms/ Whatsapp: 012-222 9578

Konsultansi secara berterusan adalah Percuma. EKSLUSIF untuk customer yang membuat pembelian dari saya. Info, tips-tips ada dikongsi di dalam FB Secret grup. Nak join? callin2 saya k..


Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
Whatsapp 012-222 9578 untuk join keahlian atau membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan 
1)Kg Sg Merab Luar, Bangi 
2) Sg Sekamat, Kajang dan 
3) Menara Tulus, Presint 3, Putrajaya (weekdays).
Anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 33% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM69 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts by Categories



1 comments :

QasehnyaRania

wow menarik beli 6 free 1

dh lama x mnm soya dipasaran. katanya x elok utk kesuburan..

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy