Thursday, 10 September 2015

Menu Sahur Ringkas, Kenyang dan Berkhasiat

Bismillahirrahmanirrahim... 



Jam dah 5.21 pagi?

Nak sahur apa ni? 

Nak menu yang paling cepat untuk disediakan ,senang dan cepat untuk dikunyah hihi.. dan yang paling penting ia mengenyangkan!

Ada ker?

Itulah dia..pagi tadi punya cerita. Terbangun sebab Ikhwan nak menyusu dan dengar juga alarm bunyi jam 5.00 pagi. Susukan dulu Ikhwan..sambil mata terlelap mengantuk..asik tekan snooze jer kat alarm tu..kang tertidur, tak puasa pulak hari ni karang kann..




Itu dia menu sahur Ummu. 2 minit sediakan + 20 minit settle makan semua itu.

(1) Cinch Shake + ESP
Kenyang dan Bertenaga! Gabungan terbaik dua-dua sumber protein ini kalau diambil semasa sahur. Dah tak perlu nak makan roti atau nasi kalau dah minum campuran dua-dua ini. Rasa Cinch Shake Coklat kalau bancuh pekat-pekat rasa muak sikit tapi bila dah campur dengan ESP, rasa dia lagi sedap tau. Minum ini sahaja dah boleh kenyang sampai ke petang walaupun masih pam susu.

(2) Performance Drink
PD ni untuk kurangkan rasa haus dan juga mengekalkan tenaga sepanjang hari berpuasa. Sentiasa standby di rumah PD ni. Senang nak puasa ganti atau puasa sunat, boleh minum ini untuk bersahur dan berbuka puasa. Kalau bersahur selalunya Ummu minum bancuh dengan air masak sahaja, kadang-kadang bancuh dengan Vivix. Kalau berbuka pula, Ummu selalu campurkan dengan air sirap, rasa dia macam air sirap limau..minum sejuk2..perghh lega tekak hehe..

(3) Alfafa + SR Vitamin C + B Complex
Vitamin-vitamin ini sebagai tambahan supplemen untuk fungsi-fungsi tertentu:

Alfafa- milk booster, detoks, mengurangkan risiko gastrik sebab ia makanan yang beralkali
SR Vita C- untuk memelihara sistem imun badan
B Complex - menambah tenaga, anti stress, baik untuk kesihatan saraf

Mula-mula cuba menu ringkas ini, risau juga..kot-kot petang2 jadi lapar. Tapi bila dah try 2-3 kali, ok jer dapat puasa penuh sehari TANPA RASA LAPAR. Itu yang pentingkan. Kalau makan nasi+lauk-lauk pun belum tentu rasa kenyang sampai ke petang.

Alhamdulillah..kita berkongsi apa yang kita dah cuba. Kalau-kalau ada kawan-kawan yang tak suka sahur dengan menu berat, bolehlah cuba menu ringkas ini. Tak risau nak bangun pagi2 untuk masak atau takut sakit perut makan pagi2.



Jika ada apa-apa pertanyaan lanjut atau berminat nak order produk Shaklee, hubungi : 
Facebook: Ummu Athiyah Ismail
Sms/ Whatsapp: 012-222 9578

Konsultansi secara berterusan adalah Percuma. EKSLUSIF untuk customer yang membuat pembelian dari saya. Info, tips-tips ada dikongsi di dalam FB Secret grup. Nak join? callin2 saya k..


Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
Whatsapp 012-222 9578 untuk join keahlian atau membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan 
1)Kg Sg Merab Luar, Bangi 
2) Sg Sekamat, Kajang dan 
3) Menara Tulus, Presint 3, Putrajaya (weekdays).
Anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 33% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM69 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts by Categories



0 comments :

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy