ABOUT ME

Bismillahirrahmanirrahim..

Saya Ummu Athiyah binti Ismail adalah pengedar sah produk semulajadi Shaklee ID 858104 di Kg Sg Merab Luar (berdekatan Taman Desa Damai) dan masih bekerja tetap di Kompleks D, Putrajaya. (Shaklee- jenama produk kesihatan semulajadi yang dah lebih 50 thn menerajui pasaran makanan tambahan)

Saya telah menggunakan produk Shaklee sejak tahun 2010 iaitu dengan Set Berpantang. Bermula dengan set ini seterusnya saya menyambung pengambilan supplemen Shaklee dengan Set Menyusu pula dan seterusnya kepada supplemen2 lain untuk kurus, untuk anak, untuk tingkatkan sistem imun (pengganti Panadol, ubat Selsema & ubat Batuk).

Apa yang membuatkan saya saya terus jatuh hati dan terus menggunakan Shaklee adalah kerana:

(1) Masalah SEMBELIT sejak zaman belajar hilang sepenuhnya
~ yup betul..saya pun terkejut masalah sembelit yang saya alami bertahun2 dah pun hilang dengan hanya Set Berpantang Shaklee (Vitalea, B complex, Vitamin C dan Zink)..Alhamdulillah..
~ Dah banyak cara saya buat dan produk saya makan untuk atasi sembelit antaranya spirulina, mineral TM01, makan pisang, minum air sunquick pekat2, banyak minum air masak...semuanya tak berjaya..paling lama saya pernah tak membuang selama 2 minggu...huh..kesannya selalu mengantuk dan tertidur dalam kelas, muka berjerawat dan berminyak..sebab toksin2 yg berkumpul dalam perut tak dikeluarkan..haishh!

(2) Rasa BERTENAGA dan CERGAS
~ serius macam tak percaya pulak kan..masa berpantang anak pertama (Irfan) tak tido malam..syif menjaganya start 10 mlm sampailah 5 pagi esok..siang plak bb Irfan tido 2 jam bangun menyusu pastu tido 2 jam balik dan menyusu dan seterusnya..time siang kita pulak sibuk nak bengkung lar, sapu pilis, param bagai....dapat tidur petang pun sekejap jer..
~ walaupun tak cukup tidur..pelik sebab tak rasa letih dan ngantuk..vitamin saya makan hari2 dan ikut jadual..Alhamdulillah..saya sihat, luka epi cepat sembuh, dan boleh menjaga baby.

(3) Susu badan banyak sampai bengkak susu
~  Alhamdulillah..susu badan banyak mencurah2 sampai bengkak susu..dah pam sekerap yang boleh iaitu setiap 2 jam pun tetap rasa bengkak..memang dapat banyak buat stok EBM (Expressed Breastmilk)..so tak risau bila naik keje. Baby pun membesar dengan sihat..berat bertambah setiap bulan dan kuning pun sekejap aje pastu dah ok.

(4) Dapat turunkan berat badan dengan mudah tanpa sekat makanan
~ segala makan minum saya disediakan oleh ibu saya..makanan pantang macam biasa..ade sup, sayur2, ikan haruan bakar, ikan bilis goreng dsb...makan macam biasa malah saya rasa lebih banyak berbanding masa biasa (belum mengandung)..tapi berat badan badan still boleh turun :).

(5) Tidak lagi makan Panadol, Ubat Selsema dan Ubat Batuk
~  bukan nak kata saya tak pernah jatuh sakit..tapi dengan supplemen Shaklee tanpa makan ubat..sakit tu dapat dikurangkan dan sembuh.. Alhamdulillah sejak tahun 2010 sampai sekarang saya tak sentuh 3 jenis ubat itu..
~ saya pernah ketagih panadol kerana kerap pening kepala..setiap minggu yang pasti 6 biji paling kurang saya akan telan kerana pening kepala..pergi jumpa doktor pun akan bagi panadol juga pastu nasihatkan kurangkan stress, banyakkan minum air dll..perkara ini berlanjutan hampir setahun..dah putus asa telan saje panadol asalkan boleh bekerja sampai ada gak fikir negatif ade kanser otak kot?
~ .....tapi selepas mengamalkan  Shaklee..jarang pening kepala, demam, selsema atau batuk..jika ada tanda2 nak ke arah itu..ade beberapa vitamin yg saya akan pilih untuk atasinya seperti Nutriferon, SR Vitamin C, B complex dan Omega mengikut kesesuaian.

(6) Tiada lagi masalah Kulit Berminyak, Berjerawat dan Kulit Kusam
~  apa yang saya perasan selepas 6 bulan pengambilan Set Menyusu 3M (Vitalea, B complex, SR Vitamin C, ESP, Alfafa dan Ostematrix) kulit muka saya dah tak berminyak sangat dan jerawat pun susah nak tumbuh..dan yang best muka dah nampak cerah sket..takyah la nak touch up tebal2 ..cerah pun bukan setakat kat muka tapi seluruh badan...baby pon cerah hokey :)

....tak cayer?..kena la cuba kan..takyah risau..ia SELAMAT untuk diri sendiri dan untuk baby yg tengah menyusu tu juga...saya dah consume sejak 2010 dan tiada kesan negatif pada saya atau baby..malah banyak kesan positif yg saya dapat rasakan..Alhamdulillah berjumpa dengan supplemen Shaklee ini.

(7) Puas hati dengan semua produk Shaklee
 Pengalaman Berpantang dengan Shaklee
~ rasa bertenaga dan cergas, muka tak pucat, senang lagi telan vitamin compare dengan jamu huhu.., luka epi cepat kering, tiada masalah sembelit, susu badan banyak, berat badan cepat turun, baby membesar dengan sihat...[ saya akan kongsikan tips2 berpantang dengan mudah, cara atasi bengkak susu tanpa ubat, atasi luka nipple berdarah tanpa ubat, inverted nipple pun boleh direct feeding (trust me you can!) dan lain2 tips]

 Pengalaman Mengandung dengan Shaklee
~ rasa bertenaga dan cergas, kurang alahan dan muntah teruk, hb cantik, bayi dalam kandungan sihat, tiada masalah cramp, terkena jangkitan selsema pun cepat jer sembuh (opkos ade cara pengambilannya dengan vitamin sahaja), berat badan bertambah dengan sederhana (tak terlalu gemuk), tiada masalah water retention (kaki bengkak), tiada masalah kencing manis or darah tinggi semasa hamil.

 Pengalaman Menyusu dengan Shaklee
 ~ rasa bertenaga dan cergas, susu badan banyak sangat sampai kena buang sebab dah expired huhu.., dapat buat banyak stok EBM dan dapat 2 orang anak susuan, susu badan pekat dan baby cepat kenyang dan tidur lena, baby membesar dengan sihat, jarang or dah lama rasanya tak demam / selsema/ batuk sejak tahun 2010 ..Alhamdulillah..baby pun susah nak jatuh sakit...[saya akan kongsikan rahsia macam mana nak atasi baby demam/selsema/batuk tanpa ubat, nak banyakkan susu, jadual mengepam dsbnya..of coz EKSLUSIF only to my lovely customer :) ]


Pengalaman Kurus dan Cantik dengan Shaklee
 ~ bila badan dah menerima vitamin2 dan zat2 mineral yg mencukupi secara tak langsung..kita akan kurang makan makanan yang mengarut/merepek/merapu..jadi kita dapat kurus secara sihat..dan saya juga pengguna vitamin khusus yang dapat membantu kuruskan badan seperti omega & lecitin yg bagus untuk kurus di samping bagus untuk fungsi otak dan daya ingatan saya dan bagus untuk perkembangan otak baby juga, untuk kesihatan (turunkan kolesterol) dsb..Alhamdulillah..
~ saya dah mengalami masalah kulit muka sejak di bangku sekolah lagi..semua brand pencuci muka saya dah pernah cuba...sebut apa saja brand..clean & clear, olay, felisa cosmetics, reenas, dermalogica dll...satu pun tak pernah memuaskan hati, nampak ok lah daripada jadi teruk sangat...bila dah makan vitamin..dalaman lebih sihat maka akan nampaklah secara luaran kan..dan saya juga guna set penjagaan muka Enfuselle (keluaran Shaklee juga)..Alhamdulillah, kulit dah kurang berminyak, tiada jerawat, parut2 pudar dan lebih cerah.

Saya bukan taksub dengan Shaklee..tapi saya dah alami masalah2 kt atas terlalu lama..sangat lama...siapa yg pernah alami dan dah banyak keluarkan belanja beli itu ini yang akan faham..dah letih!..itu yg saya rasa..letih mencuba macam2, letih dengan kesan buruk makan macam2 produk..


Saya dah pun cuba dengan Shaklee..dan sangat berpuas hati dengan tahap kesihatan yg saya perolehi..ia produk yg dah lama berada dalam pasara iaitu lebih 50 thun, ada kajian klinikal, ia semulajdi, ia halal...ia cukup meyakinkan untuk saya terus jadi ahli dan menggunakanny dalm penjagan kesihatan.. in syaa Allah saya akan berkongsi pengalaman dan ingin membantu kawan2 di luar sana dengan berkongsi kebaikan vitamin Shaklee dengan Konsultansi Secara Percuma, Jadual Pengambilan vitamin yang Berkesan akan diberikan Percuma dll.


Bersama-sama lah kita memperbaiki dan meningkatkan kualiti kesihatan kita bersama Shaklee...semoga kita dapat menjalankan tanggungjawab dan amanah sebagai anak, ibu, isteri, pekerja dll dan juga dapat melakukan ibadah dengan sempurna dan lebih banyak lagi..in syaa Allah..

Pengedar Sah Shaklee Anda
Ummu Athiyah Ismail
sms/whatsapp/wechat 012-222 9578
FB page: Moms Beauty Shoppe
emel: ummuya@gmail.com

0 comments :

0 comments :

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy